Groep 7 en 8

Zit je in groep 7 of 8 en ben je op zoek naar een leuke en goede school? Dan ben je bij ons aan het juist adres. Op onze school leer je niet alleen de bekende vakken, je leert ook zelfstandig werken, plannen en samenwerken.

Bij ons kies je voor

• een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent,
  • werken vanuit een vanzelfsprekend vertrouwen,
  • leren vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid,
  • elke dag keuzewerktijd waardoor leren kiezen een onderdeel is van de dag,
  • een school waar veel ruimte is voor eigen inbreng, eigen tempo en eigen leerstijl. Daardoor is er alle ruimte om zelf te ontdekken wat je kunt en wilt.

Op deze website vind je veel info over ons onderwijs, maar je leert onze school het beste kennen door langs te komen. Daarom organiseren we elk jaar een Open Huis en een Voorlichtingsavond. Je bent van harte welkom!

Zet het in je agenda!

Keuze is het begin van elke groei. Kom en ervaar hoe jij kan groeien op het MLF! Je ouders zijn ook van harte welkom.

Open huis

Woensdag 26 januari 2022

Voorlichtingsavond

Maandag 1 november 2021

Open huis

Woensdag 26 januari 2022

Verschil tussen de Voorlichtingsavond en Open Huis?

Tijdens de Voorlichtingsavond worden presentaties gegeven voor ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van groep 8. Tijdens de Voorlichtingsavond ligt de focus op de informatie.

De Voorlichtingsavond is anders dan het Open Huis. Tijdens het Open Huis is de hele school in bedrijf, alle vakdocenten zijn aanwezig om te vertellen over hun vak en je kunt opdrachten maken en met korte lesjes meedoen als je dat leuk vindt. Leerlingen leiden je rond door onze school. Je kunt bij hen met al je vragen terecht. Zij weten tenslotte het beste hoe het is bij ons op school.

Meeloopochtend

Elk jaar organiseren we meeloopochtend. Leerlingen uit groep 8 mogen dan een ochtend mee met een brugklasleerling om zelf te ervaren hoe een schooldag er op het MLF uitziet.

Vanwege de huidige corona-maatregelen kunnen onze meeloopochtenden in december niet doorgaan. Zodra wij nieuwe data hebben zullen we deze hier vermelden samen met het aanmeldingsformulier.

Kies je school in Almere

Kiezen voor een middelbare school is best spannend! Er is veel keus in Almere, elk school heeft een eigen profiel, karakter en cultuur. Om ze allemaal te leren kennen organiseren de scholen een aantal avonden per jaar een carrousel zodat je kennis kunt maken met alle middelbare scholen van Almere. Hou hiervoor de site van www.kiesjeschoolinalmere.nl in de gaten.

LO_kiesjeschoolinalmere-hand_2