Skip to content
Close

Welkom
Groep 7 en 8

Zit je in groep 7 of 8 en ben je op zoek naar een leuke en goede school? Dan ben je bij ons aan het juist adres. Op onze school leer je niet alleen de bekende vakken, je leert ook zelfstandig werken, plannen en samenwerken.

Bij ons kies je voor

  • een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent,
  • werken vanuit een vanzelfsprekend vertrouwen,
  • leren vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid,
  • elke dag keuzewerktijd waardoor leren kiezen een onderdeel is van de dag,
  • een school waar veel ruimte is voor eigen inbreng, eigen tempo en eigen leerstijl. Daardoor is er alle ruimte om zelf te ontdekken wat je kunt en wilt.

 

Op deze website vind je veel info over ons onderwijs, maar je leert onze school het beste kennen door langs te komen. Daarom organiseren we elk jaar een Open Huis en een Voorlichtingsavond. Je bent van harte welkom!

 


Voorlichtingsavond ouders groep 8

Maandag 13 november 2023 van 19.30 – 21.00 uur

 

Open Huis

Woensdag 7 februari 2024 van 16.00 – 19.00 uur

 

 


Keuze is het begin van elke groei. Kom en ervaar hoe jij kan groeien op het MLF! Bekijk hieronder de video die wij hebben gemaakt van ons digitale Open Huis.

 

Download de app

Download de app

 1. Download de Open Dag App uit de App store of Google Play.
 2. Open de app en typ Almere in het zoekvenster en klik op Zoeken.
 3. Klik vervolgens op Montessori Lyceum Flevoland en neem een digitaal kijkje in onze school. Je kunt verschillende video’s bekijken en ook online vragen stellen.

 

Heb je de Open Dag App al geïnstalleerd?Dan kun je ook deze QR code gebruiken om onze school te selecteren.
Heb je de Open Dag App al geïnstalleerd?
Dan kun je ook deze QR code gebruiken om onze school te selecteren.
Voorlichtingsavond

Maandag 1 november 2021

19.30 – 21.00 uur

Open huis

Woensdag 26 januari 2022

16.00 – 19.00 uur

Verschil tussen de Voorlichtingsavond en Open Huis?

Tijdens de Voorlichtingsavond worden presentaties gegeven voor ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van groep 8. Tijdens de Voorlichtingsavond ligt de focus op de informatie.

De Voorlichtingsavond is anders dan het Open Huis. Tijdens het Open Huis is de hele school in bedrijf, alle vakdocenten zijn aanwezig om te vertellen over hun vak en je kunt opdrachten maken en met korte lesjes meedoen als je dat leuk vindt. Leerlingen leiden je rond door onze school. Je kunt bij hen met al je vragen terecht. Zij weten tenslotte het beste hoe het is bij ons op school.

Meeloopmiddag

Leerlingen uit groep 8 mogen een middag meelopen om zelf te ervaren hoe een schooldag er op het MLF uitziet. Dit jaar vindt de meeloopmiddag plaats op woensdag 22 februari. Je kunt je aanmelden door op deze link te klikken. Aanmelden kan tot 16 februari.

 

Kies je school in Almere

Kiezen voor een middelbare school is best spannend! Er is veel keus in Almere, elk school heeft een eigen profiel, karakter en cultuur. Om ze allemaal te leren kennen organiseren de scholen een aantal avonden per jaar een carrousel zodat je kennis kunt maken met alle middelbare scholen van Almere. Hou hiervoor de site van www.kiesjeschoolinalmere.nl in de gaten.

LO_kiesjeschoolinalmere-hand_2