Open Huis 26 januari 2022

Welkom op de voorlichtingspagina van het Montessori Lyceum Flevoland!
Uiteraard willen wij je, net als andere jaren, het liefst op school ontvangen om de docenten in het echt te spreken, medeleerlingen te ontmoeten en de sfeer te proeven. Hopelijk laat de situatie rondom Corona dit in januari 2022 weer toe. Om iedereen vast een goed beeld van onze bijzondere school te geven en onze docenten te ontmoeten hebben wij, samen met onze leerlingen, een paar leuke filmpjes gemaakt. En wij zijn best wel trots op het resultaat!

Welkom op het MLF! Er zijn verschillende presentaties te volgen.

* Als je het leuk vindt om thuis tijdens het lesje laboratorium met de proefjes mee te doen, zijn benodigdheden nodig.  Deze zijn hier te vinden.

Tijd
16:00Algemene voorlichtingLesje MaatschappijLesje NederlandsLesje KunstCampusZorg op het MLF
16:20VerhuizingLesje BiologieLesje WiskundeLesje MuziekCampus en docent als coachDyslexiebegeleiding
16:40Algemene voorlichtingLes Laboratorium*Lesje Vreemde taalLesje SportMLF wekenLeerlingenactiviteiten
17:00VerhuizingLesje MaatschappijLesje NederlandsLesje KunstCampusZorg op het MLF
17:20Algemene voorlichtingLesje BiologieLesje WiskundeLesje MuziekCampus en docent als coachDyslexiebegeleiding
17:40VerhuizingLesje Laboratorium*Lesje Vreemde taalLesje SportMLF wekenLeerlingactiviteiten
18:00Algemene voorlichtingLesje MaatschappijLesje NederlandsLesje KunstCampusZorg op het MLF
18:20VerhuizingLesje BiologieLesje WiskundeLesje MuziekCampus en docent als coachDyslexiebegeleiding
18:40Laatste vragenmomentjeLesje Laboratorium*Lesje Vreemde taalLesje SportMLF wekenLeerlingactiviteiten

Laat ons weten hoe je ons Open Huis vond! Klik hier voor het vragenformulier.

En heb je de vlog van onze leerlingen al gezien? Die kun je het hele jaar door bekijken.

Voorlichtingsavond 23 november 2020

In november hebben wij afgelopen schooljaar de voorlichtingsavond online georganiseerd. Doormiddel van korte voorlichtingsfilmpjes hebben we alvast een beeld kunnen geven van de lessen en de school. Deze voorlichtingsfilmpjes hebben wij hieronder gezet zodat ze in alle rust nog eens terug te kijken zijn. Klik eens rond om vast een indruk van onze school te krijgen.

We wensen uw zoon of dochter veel plezier in de zoektocht en keuze voor de beste middelbare school!

Voorlichtingsfilmpjes:

Algemene voorlichting – presentatie

• Presentatie van ca. 15 min.
  • Heeft u de algemene voorlichting al gezien op de dag van Kies je School in Almere, dan kunt u deze sessie overslaan.
  • Presentatoren: Benno, Emma, Davide (rector, conrector en teamleider leerjaar 1).

Zorg – voorlichtingsfilm Zorg

• Presentatie over zorg en begeleiding (ca 5 minuten).
  • Presentatoren: Roel en Marcha (zorgcoördinator en orthopedagoog).

Campusklas – voorlichtingsfilm Campusklas

• Presentatie over de Campusklas (ca 5 minuten).
  • Presentatoren Jenella en Jan Willem (coaches van de Campusklas).

Sport op het MLF – voorlichtingsfilm Sport

• Sfeerimpressie van het sportaanbod.
  • Sfeerimpressie van het extra sportaanbod in de middaguren.
  • Presentatoren Roy, Dorien en Joël (sportdocenten MLF).

Kunst op het MLF – voorlichtingsfilm Kunst

• Kunst in de middag.
  • Sfeerimpressie van het extra kunstaanbod in de middaguren.
  • Presentatoren Loes en Baptist (kunstdocenten MLF).

Leerlingenraad – voorlichtingsfilm Leerlingenraad

• Algemene informatie over de rol van de leerlingen op het MLF.

Oudernetwerk – voorlichtingsfilm Oudernetwerk

• Algemene informatie over de rol van de ouders op het MLF.
  • Algemene informatie over inspraak.
  • Presentatoren ouders van het MLF.

Les Engels – voorlichtingsfilm Engels

• Presentatie Engels onderwijs door een lesje online te volgen.
  • Impressie van Montessori Onderwijs in de praktijk.
  • Presentator Anne (docent Engels leerjaar 1).