Groep 8

Zit je in groep 7 of 8 en ben je op zoek naar een leuke en goede school? Dan ben je bij ons aan het juist adres. Op onze school leer je niet alleen de bekende vakken, je leert ook zelfstandig werken, plannen en samenwerken.

Bij ons kies je voor

· een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent
· werken vanuit een vanzelfsprekend vertrouwen
· leren vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid
· elke dag keuzewerktijd waardoor leren kiezen een onderdeel is van de dag
· een school waar veel ruimte is voor eigen inbreng, eigen tempo en eigen leerstijl. Daardoor is er alle ruimte om zelf te ontdekken wat je kunt en wilt

Op deze website vind je veel info over ons onderwijs, maar je leert onze school het beste kennen door langs te komen. Daarom organiseren we elk jaar een Open Huis en een Voorlichtingsavond. Je bent van harte welkom!

Let op! Wij houden de RIVM-maatregelen rondom het coronavirus scherp in de gaten. Onderstaande data zijn dan ook onder voorbehoud. Via onze website kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Zet in je agenda!

· Digitale Voorlichtingsavond: maandag 23 november 2020 van 19.30 – 21.00 uur. Klik op de link voor meer informatie en aanmelden.
· Open Huis: dit wordt een digitaal Open Huis. Hou deze site in de gaten voor meer informatie!

We zouden het leuk vinden als je een (digitaal) kijkje komt nemen op onze school. Je ouders zijn ook van harte welkom.

Verschil tussen de Voorlichtingsavond en Open Huis?

Tijdens de Voorlichtingsavond worden presentaties gegeven voor ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van groep 8. Tijdens de Voorlichtingsavond ligt de focus op de informatie.

De Voorlichtingsavond is anders dan het Open Huis. Tijdens het Open Huis is de hele school in bedrijf, alle vakdocenten zijn aanwezig om te vertellen over hun vak en je kunt opdrachten maken en met korte lesjes meedoen als je dat leuk vindt. Leerlingen leiden je rond door onze school. Je kunt bij hen met al je vragen terecht. Zij weten tenslotte het beste hoe het is bij ons op school.

Meeloopochtend

De meeloopochtenden zijn inmiddels geweest, je kunt je niet meer opgeven.

Elk jaar organiseren we meeloopochtend. Leerlingen uit groep 8 mogen dan een ochtend met ons meelopen om zelf te ervaren hoe een schooldag er op het MLF uitziet.

· Maandag 7 december 2020
· Dinsdag 8 december 2020
· Woensdag 9 december 2020

Voor de meeloopochtend moet je je even aanmelden. Wij willen dan graag het volgende van je weten:

• Op welke school en in welke klas zit je nu?
  • Je kan één van deze ochtenden mee lopen, vergeet niet te vermelden welke de datum je voorkeur heeft. Het is ook handig om een tweede keus door te geven.
  • Als je samen met een vriend of vriendin wil komen, geef dan deze namen ook aan ons door (zij moeten zichzelf wel opgeven).

Je krijgt van ons begin december een bericht over wanneer je hier kunt komen meelopen. Wij kunnen maximaal 20 leerlingen per ochtend kwijt, dus meld je snel aan op secretariaat@mlf.asg.nl! De aanmelding sluit op 2 december. Let op: Vol = Vol!

Leerlingen van basisschool Montessori-Stad komen klassikaal in januari bij ons meelopen en hoeven zich niet aan te melden voor de data begin december.

Kies je school in Almere

Kiezen voor een middelbare school is best spannend! Er is veel keus in Almere, elk school heeft een eigen profiel, karakter en cultuur. Om ze allemaal te leren kennen organiseren de scholen een aantal avonden per jaar een carrousel zodat je kennis kunt maken met alle middelbare scholen van Almere. Hou hiervoor de site van www.kiesjeschoolinalmere.nl in de gaten.