Groep 7 & 8

Zit je in groep 7 of 8 en ben je op zoek naar een leuke en goede school? Dan maken we graag kennis met jou! Op onze school leer je niet alleen de bekende vakken, je leert ook zelfstandig werken, plannen en samenwerken.

Bij ons kies je voor

· een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent
· werken vanuit een vanzelfsprekend vertrouwen
· leren vanuit vrijheid en verantwoordelijkheid
· elke dag keuzewerktijd waardoor leren kiezen een onderdeel is van de dag
· een school waar veel ruimte is voor eigen inbreng, eigen tempo en eigen leerstijl. Daardoor is er alle ruimte om zelf te ontdekken wat je kunt en wilt

Op deze website vind je veel info over ons onderwijs, maar je leert onze school het beste kennen door langs te komen. Daarom organiseren we elk jaar een Open Huis en een Voorlichtingsavond. Je bent van harte welkom!

Zet deze data vast in je agenda:

· Voorlichtingsavond: maandag 1 november 2021 van 19.30 – 21.00 uur

· Open Huis: woensdag 26 januari 2022 van 16:00 – 19:00 uur

Je bent tijdens deze momenten van harte welkom om, samen met je ouders, een kijkje te komen nemen op onze school en kennis te maken met onze medewerkers en leerlingen.

Verschil tussen de Voorlichtingsavond en Open Huis?

Tijdens de Voorlichtingsavond ligt de focus voornamelijk op informatie geven. Er worden dan (doorlopend) presentaties gegeven en korte lesjes georganiseerd.

Tijdens het Open Huis is de hele school in bedrijf, alle vakdocenten zijn aanwezig om te vertellen over hun vak en je kunt opdrachten maken en met korte lesjes meedoen als je dat leuk vindt. Leerlingen leiden je rond door onze school. Je kunt bij hen ook met al je vragen terecht. Zij weten tenslotte het beste hoe het is bij ons op school.

Meeloopochtend op het MLF

Elk jaar organiseren we meeloopochtenden. Leerlingen uit groep 8 mogen dan een ochtend met ons meelopen om zelf te ervaren hoe een schooldag op het MLF er uitziet.

· Maandag 13 december 2021
· Dinsdag 14 december 2021
· Woensdag 15 december 2021

Voor de meeloopochtend moet je je even aanmelden. Wij willen dan graag het volgende van je weten:

• Op welke school en in welke klas zit je nu?
  • Wil je meelopen voor onderwijs op het MLF (Ambonstraat) of voor onderwijs op de Campus (Nobelhorst)? Graag duidelijk aangeven.
  • Je kan één van deze ochtenden mee lopen, vergeet niet te vermelden welke de datum je voorkeur heeft. Het is ook handig om een tweede keus door te geven.
  • Als je samen met een vriend of vriendin wil komen, geef dan deze namen ook aan ons door (zij moeten zichzelf wel opgeven).

Je krijgt van ons begin december een bericht over wanneer je hier kunt komen meelopen. Wij kunnen maximaal 20 leerlingen per ochtend kwijt, dus meld je snel aan op secretariaat@mlf.asg.nl! De aanmelding sluit op 6 december. Let op: Vol = Vol!

Leerlingen van basisschool Montessori-Stad komen klassikaal in januari bij ons meelopen en hoeven zich niet aan te melden voor de data begin december.

Kies je school in Almere

Kiezen voor een middelbare school is best spannend! Er is veel keus in Almere, elk school heeft een eigen profiel, karakter en cultuur. Om ze allemaal te leren kennen organiseren de scholen een aantal avonden per jaar een carrousel zodat je kennis kunt maken met alle middelbare scholen van Almere. Hou hiervoor de site van www.kiesjeschoolinalmere.nl in de gaten.